Bergzicht, De Bijenmarkt en de Langenberg: Zakenlunch met of zonder pannenkoek

Magazines | Vallei business nummer 4 2017

Bergzicht Woudenberg - De Bijenmarkt Veenendaal - De Langenberg Ede Zakenlunch met of zonder pannenkoek

Vergeet kleverige rood/wit-geblokte tafelkleden en een oubollig donkerbruin interieur. De pannenkoekenrestaurants van horecaondernemer Kees Haalboom zijn fris en modern ingericht. Stuk voor stuk liggen ze op centrale locaties, met voldoende parkeergelegenheid voor de deur. "Het ene pannenkoekenrestaurant is het andere niet," vertelt Haalboom. "Mijn zakelijke relaties zijn aangenaam verrast als ze hier binnenstappen. 'Het lijkt wel een gewóón restaurant,' zeggen ze dan. Ook waarderen ze onze snelle en efficiënte manier van werken. Bij ons heb je binnen een kwartier je bestelling voor je neus. Handig als je een zakelijke bespreking hebt en elke minuut telt."

Gratis wifi

Pannenkoeken zijn in Nederland zo'n beetje cultureel erfgoed. In de drie vestigingen in Woudenberg, Veenendaal en Ede worden ze volgens ambachtelijk recept gebakken. Voor (zakelijke) gasten zijn er ook andere smakelijke, gezonde en voedzame lunchgerechten. En voor de liefhebbers is er een mooie selectie bieren en wijnen. "Vanzelfsprekend bieden we gratis wifi aan, dus check bij ons gerust even je mail of maak gebruik van je laptop. Voor vergaderingen en andere zakelijke bijeenkomsten hebben we op alle drie onze locaties aparte ruimten beschikbaar. Lunch of diner voor grotere groepen; geen enkel probleem. We bespreken graag de maatwerkmogelijkheden."

Driedelig pak

"We ontvangen hier zowel zakenmensen in driedelig pak als wandelaars met modderschoenen. Ons stabiele en flexibele team is gewend aan divers bezoek. We houden juist van die afwisseling. Elke vestiging heeft zijn eigen managementteam, waardoor we goed kunnen inspelen op de lokale wensen en omstandigheden," aldus Kees Haalboom.

De totale capaciteit van restaurant en terrassen in Woudenberg, Veenendaal en Ede is ongeveer even groot: er is plaats voor circa vierhonderd gasten. In het nieuwste restaurant in Veenendaal kunnen alleen al binnen maar liefst 220 mensen plaatsnemen.

Haalboom: "Laten we hopen dat we nog een mooie nazomer krijgen. Onze terrassen blijven in elk geval tot eind oktober ingericht. Afhankelijk van het weer verlengen we dat met een paar weken."

Stamppotten

"Bij ons zie je geen kinderspeeltafels of videohoek, terwijl kinderen bij ons toch echt van harte welkom zijn. We bieden ze graag een kleurplaat of doeboek aan. Maar meestal staat het lekkers al voor hun neus voordat de eerste kleurplaat af is! Vanaf 1 november serveren we elke dag drie soorten stamppot: hutspot, boerenkool en zuurkool. Dan staat ook de erwtensoep weer op de kaart.

De voorliefde voor pannenkoeken stamt uit mijn studententijd, toen ik bij Sturms in Elst werkte. Zelf eet ik minstens drie keer per week pannenkoeken; ik ben er nog steeds dol op. We maken elke dag op ambachtelijke wijze ons eigen beslag. Dit doen wij met speciaal door ons geselecteerde granen, verse scharreleieren uit de streek en andere natuurlijke ingrediënten."

Bergzicht, Woudenberg

Pannenkoekenhuis Bergzicht ligt langs de N227, op een prachtige locatie aan de rand van het bos en vlakbij de Leusderhei, in het buitengebied van Woudenberg op het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Centraal gelegen in het land en uitstekend bereikbaar vanaf de A12.

Heidag 'Bij Kees'

Bergzicht ligt bovendien op het prachtige Landgoed Den Treek Henschoten, dat maar liefst 2200 hectaren telt.

Kees Haalboom: "Sinds een paar maanden hebben wij in een voormalige schuur het Treeker Info Punt 'Bij Kees' gevestigd. In dit natuureducatiecentrum vinden wandelaars en fietsers uitgebreide informatie over heide, schapen, bosbeheer en boshistorie. Het is zo'n bijzonder gebied, dat wij er graag wat meer aandacht aan schenken.

Behalve voor veel streekinformatie kun je 'Bij Kees' terecht voor warme chocolademelk, een warme wafel of een softijsje. Een ideaal startpunt voor een heidag of een teambuilding-uitje. Na afloop is het gezelschap voor het diner uiteraard meer dan welkom in Pannenkoekenhuis Bergzicht."

De Langenberg, Ede

Pannenkoekenhuis De Langenberg, aan de N224, de oude Rijksweg van Ede naar Arnhem, is een begrip in de regio. Sinds 1923 is het een aantal keren van eigenaar gewisseld.

"Ons pannenkoekenhuis ligt op nog geen tweehonderd meter van de Ginkelse Hei. Niet alleen een prima start- of eindpunt van een wandel- of fietstocht, maar dus ook een bijzonder geschikte locatie voor een heidag of een teambuilding-uitje," meldt Kees Haalboom.

Netwerkbijeenkomsten

"Ook in Ede beschikken we over ruime parkeergelegenheid en bovendien diverse oplaadpunten voor elektrische fiets of scootmobiel. Overigens zijn al onze restaurants goed toegankelijk voor mindervaliden en alle drie voorzien van een ruim invalidentoilet. We zijn elke werkdag al vanaf tien uur geopend (in het weekend vanaf half twaalf); handig voor een koffie-overleg met een zakenrelatie.

Op zoek naar een vaste locatie voor netwerkbijeenkomsten? We maken graag goede gastvrije afspraken met lokale businessclubs."

De Bijenmarkt, Veenendaal

De Bijenmarkt in Veenendaal is de jongste loot aan de stam. Ook dit restaurant ligt pal aan een afslag van de A12, aan de rand van Veenendaal aan de N418, tegenover industrieterrein De Batterijen.

Ruim lunchassortiment

Haalboom: "Veel Veenendalers kennen deze plek heel goed: hier werden vroeger bijenmarkten georganiseerd. Nog steeds vindt in Veenendaal ieder jaar Europa's grootste bijenmarkt plaats. Wij hebben op deze plek een fris en modern pannenkoekenrestaurant neergezet, waar het 's avonds en in het weekend ook zoemt van bedrijvigheid. Ons restaurant is overdag een rustige plek om te werken of elkaar zakelijk te ontmoeten, met ruime parkeerplaats naast de deur. De inrichting is modern en fris. Behalve pannenkoeken en poffertjes ook hier een ruim lunchassortiment aan verse salades en heerlijke broodjes."

PANNENKOEKENHUIS BERGZICHT

Doornseweg 23 - 3931 MH Woudenberg

Tel. 0343-444330 | Fax. 0343-444321

info@bergzicht-woudenberg.nl

PANNENKOEKENHUIS DE LANGENBERG

Arnhemseweg 120 - 6711 HJ Ede

Tel. 0318-610485 | Fax. 0318-610658

info@delangenberg-ede.nl

PANNENKOEKENHUIS DE BIJENMARKT

Nieuweweg-Noord 267A - 3905 LW Veenendaal

Tel. 0318-506469 | Fax. 0318-565388

info@debijenmarkt-veenendaal.nl

www.pannenkoekenhuizen.com

Van vuilnisman tot directeur, bijna iedereen houdt van pannenkoeken. Maar een zakelijke afspraak in een pannenkoekenrestaurant, dat hoor je niet zo vaak. Terwijl dat in Woudenberg, Veenendaal of Ede juist heel goed kan.

TEKST: Nicole Beaujean

Bergzicht Woudenberg

Bergzicht Woudenberg
De Langenberg Ede
De Bijenmarkt Veenendaal

De Bijenmarkt Veenendaal

Vallei business nummer 4 2017

Lees volledige uitgave online