Klein Wittenoord: Huiselijke sfeer verbindt en inspireert

Magazines | Vallei business nummer 4 2017

Marijke Holwerda en Wim van Velzen geven een

verrassende dimensie aan gastheerschap.

Zakelijke meetings krijgen persoonlijk karakter in gastvrije privélocatie Klein Wittenoord Huiselijke sfeer verbindt en inspireert

Gasten vragen soms na het aanbellen: "Zit ik hier goed?" Ze verwachten een locatie als deze niet voor een zakelijke meeting. Kleinschalig, persoonlijk, intiem, huiselijk, die begrippen typeren Klein Wittenoord in Renswoude, waar Marijke Holwerda en Wim van Velzen een verrassende dimensie geven aan gastheerschap.

Tekst: Aart van der Haagen Fotografie: Aart van der Haagen, Klein Wittenoord

In het buitengebied van Renswoude, vrijwel exact in het midden van Nederland gelegen, ligt in een landelijke sfeer een gracieuze villa aan het einde van een smalle oprijlaan. Je passeert de Grebbelinie en wordt overvallen door de rust van de natuur. Werp je een blik langs het in klassieke stijl opgetrokken, piekfijn onderhouden huis, dan zie je hoe een weidse en glooiende tuin zich uitstrekt tot de horizon. Misschien wel de grootste verrassing wacht binnen, waar Marijke Holwerda en Wim van Velzen voor een hartelijke ontvangst zorgen. Je bent hún persoonlijke gast en voelt je hier meteen thuis, mede doordat de locatie steeds exclusief voor één gezelschap gereserveerd is. Heel treffend verwoordt de gastheer de sfeer die zich hier vervolgens voltrekt: "De groep neemt het huis over." Zijn echtgenote illustreert: "Iedereen mag hier gewoon zelf het koffieapparaat bedienen. Dat geeft een gevoel van vrijheid en ongedwongenheid. Er ontstaan praatjes; de huiselijke sfeer verbindt mensen. We hebben wel eens reacties gekregen in de trant van: 'We kwamen dichter bij elkaar dan we van tevoren durfden te hopen.' Het 'wij-gevoel' groeit hier al heel gauw." Van Velzen: "In een comfortabele omgeving lukt het beter om interactief met elkaar bezig te zijn. Het geeft innerlijke rust; mensen voelen zich op hun gemak en komen dan optimaal uit de verf."

Kookworkshops

Dat rustgevende effect vloeit voor een belangrijk deel voort uit de compacte opzet van Klein Wittenoord, dat groepen tot achttien mensen kan verwelkomen en waar het gastvrije echtpaar persoonlijk alle wensen vervult. Directer dan hier kunnen de lijnen niet worden. "De ene keer help ik mensen spullen uit hun auto te sjouwen, de andere keer schiet ik hen als een soort ICT-manager te hulp met apparatuur," glimlacht Van Velzen, die echter zijn grootste talenten ontplooit in de keuken. De voortreffelijke lunches, diners en hapjes tussendoor die hij bereidt, vormen absoluut het stokpaardje van Klein Wittenoord. Zijn kennis en ervaring deelt hij bovendien door kookworkshops te geven, die een enerverende vorm van ontspanning geven na een dag vergaderen of een training volgen. Het behoort tot de verrassende elementen waarmee de gastheer en -vrouw zich graag onderscheiden. "Zeker nu de crisis achter ons ligt, zie je dat bedrijven een vergader-, trainings- of presentatieruimte zoeken met iets extra's, iets onverwachts van een goede kwaliteit", zegt Holwerda. "Het fundament daaronder is aandacht voor hun relaties." Van Velzen: "Het kan ook een bijzondere klik geven tussen vertegenwoordigers die elk een eigen rayon beheren en elkaar zelden ontmoeten."

Omtoveren in huisstijl

Klein Wittenoord ligt er prachtig bij en toont een dito interieur, met hoogwaardige materialen en een rustieke inrichting. "We kunnen echter een ruimte zomaar omtoveren in de huisstijl van een klant of een product dat hij wil presenteren," aldus de gastheer. Zijn echtgenote vult aan: "Elk gewenst plaatje vullen wij graag tot in detail in; we denken mee over de sfeer en voelen vanuit ervaring die we in de commerciële wereld hebben opgedaan haarfijn aan wat onze gasten prettig vinden." Van Velzen: "De ene keer organiseren we een vergaderdiner waarbij iedereen doorpraat, de andere keer serveren we kleine hapjes, om de discussie niet te verstoren. Telkens kijken we naar waar de behoefte ligt en komen we met iets verrassends." Wie dat wil, kan een balletje slaan op de naburige golfbaan. Klein Wittenoord onderhoudt goede contacten met de eigenaar ervan en hetzelfde geldt voor het Van der Valk Hotel in Veenendaal, met betrekking tot overnachtingsmogelijkheden. Ook een stukje duurzaamheid is gewaarborgd. Zo voorziet de villa in zijn eigen elektriciteit door deze via zonnepanelen op te wekken en staat er veelal biologisch eten op het menu, bijvoorbeeld wild uit de directe omgeving. Bij Klein Wittenoord komt het goede buitenleven tot bloei en met hun gastvrijheid, waarin de begrippen 'onverwacht' en 'verrassend' centraal staan, weten Wim van Velzen en Marijke Holwerda dat op een bijzondere wijze te onderstrepen. Dat geeft een comfortabel gevoel, rust en daarmee inspiratie.

www.kleinwittenoord.nl

WAT GASTEN ZEGGEN

"Een fantastische locatie voor trainingen. Prachtig gelegen, met een mooie vergaderzaal en een professionele, gezellige keuken als centraal hart. Verzorgd tot in de details, warm en gastvrij. Je voelt je direct thuis. Een aanrader. (Marjan Ravenhorst, Allergenen

Consultancy)

"Klein Wittenoord ligt op een prettige, rustieke locatie, goed te bereiken vanuit de Randstad en daarmee zeer geschikt voor een dag en/of avond 'op de hei'. Je vindt er meerdere zalen met alle gemakken voor vergaderingen. Catering en gastvrijheid zijn top; verse versnaperingen van zeer hoge kwaliteit staan elk moment van de dag klaar. Gastheer en -vrouw zorgen voor een warm welkom."

(Floris Achterberg, Roland Berger)

"Op een sfeervolle locatie van niveau wilden we afscheid nemen van enkele commissarissen. Hierin zijn we honderd procent geslaagd! Onder de zeer plezierige en deskundige leiding van Wim en Marijke hebben we verrukkelijke gerechten geproduceerd. De unieke plek maakte het feest compleet."

(René van Holsteijn, IW4)

"Bij aankomst al onder de indruk van de aanblik, vriendelijke ontvangst door de gastvrouw, die een openhartig welkom gaf en ons de gehele dag deelgenoot maakte van dit mooie huis. Tot in de puntjes verzorgde catering, indrukwekkende voorzieningen, jaloersmakende inrichting. Na afronding van de pittige training even wegdromen."

(Geert-Jan Hut, Smilde Foods BV)

"Prachtige locatie, maar ook de vergaderzaal en de ruimte waar wij geluncht, gekookt en gedineerd, hebben waren super. Heel prettige en vooral erg lekkere catering, wat tevens geldt voor de gezellige en informele kookworkshop, met gezamenlijk eten in een prachtige eetkamer als een mooie afsluiting van een meer dan geslaagde dag."

(Corine de Wilde, Dulimex BV)

Vallei business nummer 4 2017

Lees volledige uitgave online