Broedplaats voor de kennisintensieve sector

Magazines | Vallei Business nummer 5 2018

Op Wageningen Campus bevindt zich een broedplaats voor kennisintensieve bedrijven en instellingen. Zowel startups als volwassen bedrijven werken er samen. Eind 2015 werd het ver-zamelgebouw opgeleverd: Plus Ultra. Een verzameling van kantoren, laboratoria en pilot plants. Kernwaarden van het gebouw zijn synergie, ontmoeting, samenwerking en open innovatie. Naast dat Kadans Science Partner eigenaar is van het gebouw, is zij ook iedere dag fysiek aan-wezig voor het beheer. Door deze aanwezigheid is er direct contact met de mensen die dag in dag uit in het gebouw aan innovatie werken.

Kadans Science Partner hecht veel waarde aan verbinding en nabijheid. Door samen-werking te stimuleren wordt een (h)echte community gecreëerd. Door de incuba-tor-functie is Plus Ultra, zoals ook de andere gebouwen van Kadans, niet alleen een plek voor huisvesting, maar ook een plek voor ondernemers om samen te komen en waar ideeën de kans krijgen om te groeien. Bovendien staat het gebouw op een campus waar leren, onderzoeken en duurzaam inno-veren centraal staan.

Open karakter
CLS Services is één van de bedrijven die in Plus Ultra op Wageningen Campus gevestigd is. Wij zijn gespecialiseerd in recruitment, executive search en detachering van functi-oneel specialisten en managers op hbo, uni-versitair of PhD niveau. Onze opdrachtgevers zijn actief in de agro, voeding, biotechnolo-gie, (bio)farmacie en chemie in Nederland. Op de campus zitten wij ideaal, omdat we midden in de business zitten, vertellen Jan Paul Favier en René Kemps van CLS. We zitten graag in een bedrijfsverzamelgebouw vanwege de vele voordelen, zo kunnen we de gezamenlijke faciliteiten gebruiken. Bovendien is Plus Ultra een mooi gebouw met uitstraling. Door het glas heeft het ook een heel open karakter. Het idee dat mensen elkaar ontmoeten bij het koffie apparaat werkt echt en we hebben nu veel contact met andere huurders. Die gezelligheid vinden wij ook zeer belangrijk.

Stap vooruit
Naast Plus Ultra heeft Kadans meerdere panden in Wageningen, waaronder BioPartner Center Wageningen op het Business & Science Park, onderdeel van Wageningen Campus. Ook dit gebouw huisvest kennisintensieve bedrijven in de Food, Agri, Life Sciences en Tech sectoren. Hier vinden zowel startups als volwassen bedrijven werkruimte in kantoren en laboratoria. Een nieuwe huurder is Hudson River Biotechnology, een drie jaar oude startup. Zij houden zich bezig met moleculaire plantenveredeling met behulp van moderne technieken. Het bedrijf begon op de universiteitscampus maar groeide daar uit hun jasje. We waren op zoek naar een plek om uit te breiden en zijn vanwege de faciliteiten bij BioPartner Center Wageningen uitgekomen. De bestaande laboratoria en turn-key solutions maakten het voor ons gemakkelijk om als jong bedrijf in te stappen, aldus Rudi Ariaans, een van de oprichters van Hudson River Biotechnology. Het is voor ons een geweldige stap vooruit. We kunnen verder groeien door de samenwerking met Kadans.

Huisvesting
Kadans Science Partner is dé partner voor bedrijven en instellingen in de kennisintensieve sector als het aankomt op huisvesting in de breedste zin des woords. Met veel up-to-date kennis en ervaring richt Kadans zich op de investering, tailor made ontwikkeling, verhuur en het beheer van (verzamel)gebouwen, voornamelijk op en rondom science parks en universiteitscampussen. Zo heeft Kadans al locaties in Wageningen, Nijmegen, Utrecht, Breda, Eindhoven en Helmond.

www.kadans.com

delen:

Vallei Business nummer 5 2018

» FOV
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by