MiLa Vastgoed zoekt juiste huurder voor commercieel vastgoed

Magazines | Vallei Business nummer 5 2018

Ondernemer Michel van de Lagemaat is de specialist voor verhuur van bedrijfs- en kan-toorruimtes op bedrijventerreinen in Nijkerk. Hij helpt eigenaren van commercieel vast-goed hun ruimte te verhuren. Steeds meer pandeigenaren willen een tussenpersoon die actief aan de slag gaat met leegstand en ze willen ontzorgt worden.

Tekst: Simon de Wilde

De financiële crisis zorgde na 2010 voor een hoop leegstand in bedrijfsverzamelgebou-wen en ander commercieel vastgoed. Ook in Nijkerk waar de vader van Michel van de Lagemaat een bedrijfsverzamelgebouw heeft, kampte deels met leegstand. Van de Lagemaat studeerde in die tijd arbeidspsy-chologie en daarnaast deed hij werkzaam-heden in- en rondom het pand. Om actiever aan de slag te gaan met de leegstaande ruimte heb ik zelf een website gemaakt. Speciaal gericht op bedrijven die op zoek zijn naar bedrijfsruimte in Nijkerk.De website sloeg aan en het leverde Van de Lagemaat een hoop potentiële huurders op voor zijn vader. Een half jaar na de lancering van de site zat het bedrijfsverzamelgebouw vol terwijl er nog steeds ondernemers bij Van de Lagemaat aanklopten die op zoek waren naar een bedrijfspand.

MiLa Vastgoed
De ondernemer uit Nijkerk besloot op zoek te gaan naar meer eigenaren van commercieel vastgoed die huurders zoeken voor hun pand. Dit bleek een goede zet en als snel maakten meer eigenaren van commercieel vastgoed in Nijkerk gebruik van de diensten die hij toen nog onder de naam van Lagemaat Beheer B.V. uitvoerde. Inmiddels voert de onderne-mer de werkzaamheden uit onder de naam MiLa Vastgoed. Ik blijf mezelf concentreren op Nijkerk omdat ik dan snel kan schakelen. En het is voor mij op deze manier perfect te combineren met andere werkzaamheden. Die voer ik uit onder de naam MiLa Personeel.

Goed luisteren
Wat Van de Lagemaat verder onderscheidend maakt in deze markt is zijn scherpe tarief. Ik werk met een vaste lage fee, zonder opstart-kosten, ik ken de markt in Nijkerk heel goed en ben zeer goed vindbaar op internet. MiLa Vastgoed zorgt ervoor dat het pand op een nette manier wordt aangeboden, door middel van fotos, een mooi bord met te huur, plaatsing op internet en op Funda in business. Zodra een partij geïnteresseerd is, proberen we supersnel een bezichtiging in te plannen. Als we tot een deal kunnen komen wordt de huurovereenkomst en opleverrapport in orde gemaakt. We begeleiden het proces van a tot z. Verder vindt de ondernemer uit Nijkerk het belangrijk om goed te luisteren naar klanten om vervolgens samen de beste oplossing te ontdekken.

Zo kreeg Van de Lagemaat de vraag van een potentiële huurder of de bedrijfshal van 400m2 die op zijn site stond nog te huur was. Helaas moest hij de ondernemer teleurstel-len. Toch nodigde hij hem uit om een kopje koffie te drinken. Ik wilde graag weten wat hij precies zocht en waarom hij dat zocht. Hij bleek een bedrijfshal te zoeken voor opslag, goed bereikbaar om te laden en lossen. Toen bood ik hem een ruimte aan, waarvan hij zei dat het te klein zou zijn. De ruimte was inderdaad veel kleiner, maar door de hoogte, een verdiepingsvloer en uitstekende bereik-baarheid bleek dit toch een goede optie. Toen we gingen bezichtigen was de ondernemer direct enthousiast en het huurcontract is inmiddels getekend. Zowel huurder als ver-huurder zijn tevreden.

Dat de markt tegenwoordig heel goed is voor eigenaren merkt Van de Lagemaat regelmatig. Er is in Nijkerk meer vraag dan aanbod dus het kan voorkomen dat een pand al verhuurd is voordat het bord te huur goed en wel is geplaatst. Een paar jaar geleden kon een potentiële huurder nog kiezen tussen het ruime aanbod aan bedrijfsruimtes. Nu moet een huurder snel reageren op een ruimte, omdat die anders is verhuurd aan een ander. Ik speel hierop in door snel en assertief te werken.

Snel schakelen
Onlangs belde een pandeigenaar Van de Lagemaat dat zijn huurder eruit ging. Dezelfde dag nog zat hij met hen om de tafel en bespraken ze verwachtingen. Nog voordat ik het pand op Funda kon zetten vond ik al een huurder. Iemand belde me die op zoek is naar een bedrijfshal in het mid-den van het land. De eerste bezichtiging is inmiddels achter de rug en morgen is er een gesprek met de eigenaar om te praten over de huurovereenkomst.

Volgens Van de Lagemaat is de centrale ligging van Nijkerk, vlakbij Amersfoort maar dan met lagere prijzen, een reden voor veel ondernemers om zich er te vestigen. Ondanks dat er vrij recent een heel net ingericht en supergoed bereikbaar bedrij-venterrein is ingericht blijft de markt krap. De realiteit is dat veel bedrijven en ondernemers die een pand in Nijkerk zoeken niet zo snel iets kunnen vinden, simpelweg omdat er weinig beschikbaar is. Ik ga actief op zoek naar objecten die vrij komen en houd in de tussentijd goed contact met de zoekende partijen.

Nieuwe dienst
Plannen voor de toekomst heeft Van de Lagemaat ook. Hij merkt namelijk dat steeds meer eigenaren ontzorgt willen worden. Een pandeigenaar wil zijn huurpenningen krijgen zonder gedoe en gezeur. Voor deze groep kan ik zowel financieel als technisch beheer uit handen nemen. Ik zorg ervoor dat huurders direct een telefoontje ontvan-gen wanneer de huur niet is overgemaakt.

Mocht de huur dan nog steeds achterblijven dan zorg ik dat de juiste stappen worden genomen zodat de eigenaar hierin wordt ontzorgt. Ook fungeert Van de Lagemaat voor een aantal van zijn klanten als eerste aanspreek-punt bij storingen. Die vraag kreeg ik steeds vaker van pandeigenaren waar ik al jaren mee samenwerk. Storingen als een lekkage, problemen met verwarming of andere sto-ringen kunnen voorkomen. Ik werk samen met Ham onderhoud, service en reparatie die deze storingen snel en adequaat op kan lossen. Op deze manier is iedereen tevreden. Lagemaats verwachting is dat er in de toe-komst meer eigenaren gebruik gaan maken van deze dienst, om zowel technisch als financieel beheer uit handen te geven.

www.milavastgoed.nl

 

delen:

Vallei Business nummer 5 2018

» FOV
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by