Sanders Gifts levert unieke relatiegeschenken voor iedere ondernemer

Magazines | Vallei Business nummer 5 2018

Sanders Gifts uit Veenendaal helpt klanten om originele relatiegeschenken en kerstpakketten samen te stellen. Dankzij de no-nonsense benadering van eigenaar Arjen Sanders weten kleine en grote ondernemers waar ze aan toe zijn. Ook neemt hij veel werk uit handen.

Tekst: Marlies Dinjens

Kerstmis nadert zo half november met rasse schreden en dat betekent topdrukte bij Sanders Gifts in Veenendaal. Met hulp van zijn vaste team en vele oproepkrachten wor-den komende weken de op maat gemaakte kerstpakketten ingepakt. Dat kerstproces begint eigenlijk al in mei, wanneer de eerste klanten naar de showroom komen om samen met eigenaar Arjen Sanders de inhoud van het pakket vast te stellen. Natuurlijk zijn er nog bedrijven die de traditionele doos willen met champignonragout, jam, toastjes en een fles wijn, maar bij Sanders Gifts kunnen ze ook een heel ander kerstpakket kopen. Niets is standaard. Ik ga daarover uitgebreid in gesprek met mijn klanten. Daarna lopen we een rondje langs alle producten in de showroom. Willen ze een damestas met mooie artikelen? Of misschien een power-bank op zonne-energie? Alles is mogelijk. Iedereen kan hier iets vinden.

Vuurkorf met speaker
Populair dit jaar is bijvoorbeeld de vuurkorf met diverse producten erin. Een klant wilde daar graag een speaker bij met het logo van het bedrijf erop, zodat mensen een lekker muziekje konden luisteren buiten. Ook dat is natuurlijk mogelijk. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om het logo en de huisstijl ook te verwerken in het kerstpakket.

Grote en kleine ondernemers komen bij Sanders Gifts voor kerstpakketten, relatie-geschenken, zomerpakketten of andere attenties voor personeel en relaties. Pennen blijven natuurlijk erg populair. Dan kijk ik waar de klant het voor wenst te gebruiken, wat wil de klant dat het resultaat is? Dit is de belangrijkste vraag en op basis daarvan kunnen wij advies geven. Wist je dat een pen gemiddeld 7 keer van eigenaar verwisselt? Het is dus een heel erg goede manier om je bedrijf onder de aandacht te brengen bij veel potentiële klanten. Ook over meer originele cadeaus denkt Sanders mee. Een klant van mij werkt in de ICT. Hij moest spreken voor een zaal met honderd man en zocht een leuk geschenk. Een powerbank was te duur, maar een usb-hub, waarmee je vijf verschillende usb-poorten kunt creëren, was bijvoorbeeld een ideaal relatiegeschenk. En dat viel wel binnen zijn budget van tien euro. Een andere klant werkt in en met de natuur en daarvoor waren bamboepennen en houten usb-sticks weer een betere optie. Daarmee stralen ze echt uit waar ze voor staan.

Juist net dat beetje anders
De slogan van Sanders Gifts is niet voor niets Juist net dat beetje anders. Ik bied service en ben duidelijk en helder wat betreft afspraken. Bij mij vind je geen kleine lettertjes en ik neem klanten veel werk uit handen, zegt Sanders. Als voorbeeld noemt hij de vele zzpers en kleine ondernemers voor wie hij werkt. Deze groep wil niet honderd keer gebeld worden over een relatiegeschenk. Ik maak een duidelijk voorstel met een goede offerte. Geen gedoe, maar wel een mooi artikel.

Zo levert hij ook service op maat, een belang-rijke tak van Sanders Gifts. Ik kan kopjes, mokken, borden, glazen en geïsoleerde drink-bekers laten bedrukken met een logo. Dit kan ook al in een kleine oplage.

Vaste klantenkring
Met deze no-nonsense benadering onder-scheidt Sanders Gifts zich van andere aanbieders. Het bedrijf bestaat sinds een jaar en heeft inmiddels een vaste klantenkring opgebouwd, uniek voor deze branche waarin klanten vaak om zich heen kijken. Een cateringbedrijf kwam bijvoorbeeld in eerste instantie bij mij voor een relatiegeschenk. Daarna stelde ik voor om aan het personeel een zomerpakket te geven: een koeltas met een flesje corona, zakje chips en een frisbee. Daar werd hij zo enthousiast op gereageerd dat bij het volgende bedrijfsuitje, een boot-tocht, ook jassen werden besteld met het logo. En met kerst hebben ze bij ons weer het kerstpakket besteld.

Sanders denkt mee en adviseert ze bijvoor-beeld om niet het hele budget met Kerstmis te spenderen, maar door het jaar heen. Je kunt honderd euro uitgeven aan een kerst-pakket, maar ook zestig euro en dan met Pasen en in de zomer nog een keer iets leuks doen. Daarmee blijf je je personeel verras-sen. En werknemers waarderen is in deze tijd steeds belangrijker. Recruiters liggen op de loer om goed personeel weg te kapen. Het draait lang niet alleen om salaris. Werknemers kiezen ook voor een bepaald bedrijf vanuit een gevoel en daar hoort waardering ook bij. Klanten komen uit de regio Veenendaal, maar ook in de rest van het land. Bedrijven weten Sanders Gifts te vinden vanwege de offline service tegen online prijzen.

Droom
Sanders maakte al tijdens zijn studie Accountmanagement kennis met de business to business-branche. Hij rolde in de branche van de relatiegeschenken en promotieartikelen door middel van en stage en is sinds januari na 5,5 jaar voor zichzelf begonnen. Een eigen bedrijf beginnen was altijd al een droom. Mijn opa was bijvoorbeeld ook ondernemer. Waarom ik voor deze branche heb gekozen? Het is mooi dat het draait om vertrouwen en zakelijke contacten. Natuurlijk is een bestaan als ondernemer onzekerder dan in loondienst, maar het is erg uitdagend en ik leer er veel van: van het bouwen van je eigen webshop tot het doen van de zakelijke aangifte.

Snelheid van leveren is een belangrijk punt met webshops die binnen een dag bezorgen. Daar spelen wij op in door alles in eigen hand te houden en te kunnen schuiven in de productie. Bij Sanders Gifts vind je niet alleen een showroom en kantoor op een locatie, maar ook de productieruimte en magazijn zijn in eigen beheer op dezelfde plek. Ook afgelopen week hadden we hier weer veel plezier van, toen een klant last-minute nog 60 personeelspakketten nodig had. Dankzij onze voorraden en het snelle schakelen met drukkerijen had de klant deze binnen twee dagen bedrukt en wel in huis. Zo proberen wij onderscheidend te zijn en blijven.

Trends in kerstpakkettenland
Een trend die Sanders al langer signaleert is duurzaamheid. Steeds vaker krijgt hij vragen van bedrijven over fair trade producten. Uiteraard hebben wij ook steeds meer artike-len op zonne-energie, zoals powerbanks voor mobiele telefoons of papier dat je na gebruik in de grond kunt stoppen en waar bloemen uitgroeien. En daarnaast hebben we ook veel fair trade producten. Omdat de maatschappij steeds jachtiger wordt, heeft Sanders Gifts ook veel producten om te ontstressen, zoals pakketten met badschuim van Rituals, ham-mamdoeken of badjassen.

Sanders bezoekt aan het begin van het jaar beurzen op het gebied van relatiegeschenken en kerstpakketten. Daar ziet hij ook veel nieuwe trends. Nieuw zijn producten die zelf de nieuwere modellen telefoons draadloos kunnen opladen. Dan kun je denken aan een lamp of een map waarop je een telefoon legt, die dan automatisch wordt opgeladen.

Op internet zijn veel goede producten nu rechtstreeks te bestellen vanuit China of andere landen. Of dit een concurrent is? Zeker niet. Deze websites leveren echter niet de service die ik bied, zoals het inpakken van de pakketten. Bovendien is de herkomst van deze producten dubieus. Alle artikelen in mijn showroom hebben certificaten dat ze eerlijk gemaakt zijn en absoluut niet door kinderhanden.

Topdrukte met Kerstmis
Net als Kerstmis is ook Sinterklaas een drukke tijd voor Sanders Gifts. Waar sommigen geen Zwarte Piet in hun cadeau willen, kiezen andere bedrijven ervoor om dat juist wel te doen. Alles is wat dat betreft mogelijk. En de traditionele geschenken als de banketstaaf en chocoladeletter blijven natuurlijk populair. Ook last-minute verwacht hij nog veel bestel-lingen. Ik sta ook op het laatste moment klaar voor klanten. Ze kunnen dus zeker in december nog een beroep op mij doen voor een mooi pakket.

Sanders zet zich schrap voor de kerstdrukte, maar geniet tegelijkertijd met volle teugen. Alleen relatiegeschenken verkopen zou te rustig zijn voor mij. Ik houd van die reuring. Het is toch mooi dat je in het laatste kwar-taal van het jaar een groot gedeelte van je omzet kunt draaien? En met Kerstmis zit hij waarschijnlijk uitgeput aan het kerstdiner. En daarna beginnen de beurzen weer. Mooi toch?

 

delen:

Vallei Business nummer 5 2018

» FOV
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by