Rabobank stimuleert duurzaam ondernemen

Magazines | Vallei Business nummer 5 2018

Op 20 november vond in Veenendaal het Duurzaam Ondernemen Event plaats. Rabobank was hoofdspon-sor van dit event. Mariska de Kleijne, directievoorzitter bij Rabobank Vallei en Rijn, legt uit waarom de Rabobank hieraan wil bijdragen.

Growing a better world togetherVolgens Mariska de Kleijne is het cruciaal dat bedrijven gaan nadenken over de circulariteit van hun bedrijfsvoering. Consumenten gaan steeds meer waarde hechten aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er komt een tijd dat ze het niet langer accepteren wanneer je niet bijdraagt aan een betere wereld.Veel bedrijven vinden het lastig om aan de slag te gaan met het thema Circulaire Economie. Daarom is de Rabobank de Circular Economy Challenge gestart. Via dit programma helpt de Rabobank ondernemers om de eerste stap te zetten op het gebied van circulair ondernemen. De challenge is onderdeel van het samenwerkings- programma FoodValley ondernemend circulair. Momenteel nemen 20 regionale bedrijven deel aan de challenge, om op zoek te gaan naar mogelijkheden om hun bedrijf (meer) circulair te maken. Mariska: Met dit programma laten we onze maatschappelijke bijdrage zien; dat we méér dan een bank zijn. We brengen onze missie Growing a better world together in de praktijk. 

Leden van Rabobank Vallei en Rijn verdelen 100.000,-
Op donderdag 8 november jl. werd in Hotel en Congrescentrum de ReeHorst de uitslag bekendgemaakt van de Rabobank Clubkas Campagne 2018. Tijdens deze finaleavond waren er alleen maar winnaars.

Dit jaar stelde de bank maar liefst 100.000,- beschikbaar. Verenigingen en stichtingen die bankieren bij Rabobank Vallei en Rijn konden zich inschrijven voor deelname. Leden van de bank konden vervolgens 5 stemmen uitbrengen op de clubs die zij een warm hart toedragen.

ChequeIn totaal deden 89 lokale verenigingen en stichtingen mee en werd er ruim 5.000 keer gestemd. Stichting Manege zonder Drempels uit Bennekom wist de eerste plek te behalen. Met 330 stemmen konden zij een cheque ontvangen van 6.297,71. Kinderboerderij de Oude Hofstede uit Ede werd tweede met 224 stemmen ( 4.274,81). De top 3 werd compleet gemaakt door Stichting Buitenzorg Dragonder uit Veenendaal. Zij namen een cheque t.w.v. 4.122,14 mee naar huis (216 stemmen). De complete uitslag is te bekijken op www.rabobank.nl/vr.

Speeltuin
Het geld gaat naar mooie projecten. Stichting Manege zonder Drempels gaat het besteden aan de verbetering van één van de appartementen voor mensen met een meervoudige handicap. Kinderboerderij de Oude Hofstede gaat het bedrag onder meer investeren in een upgrade van de omgeving van de Kinderboerderij in Ede Zuid zoals de aanleg van een picknickweide en een omheining van de speeltuin. Stichting Buitenzorg Dragonder gaat het bedrag onder andere besteden aan het realiseren van theeschenkerijen en dierenverblijven in dierenkamp Dragonder als dagbesteding voor mensen met een beperking.

delen:

Vallei Business nummer 5 2018

» FOV
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by