Column Spectus Coaching

Magazines | Vallei Business nummer 5 2018

In ons dagelijks leven draait het om vooruit-gang. De doelen die we stellen zijn daarop gericht. We willen die behalen op een liefst zo kort mogelijke termijn. We motiveren en stimuleren onszelf of anderen voor een zo goed mogelijk resultaat. We geven daardoor veelal het beste van onze energie weg. Dat kost ons wat. Daarnaast hebben we ruimte nodig om te herstellen.

Pieken en dalen
Als we dit patroon van volhouden, weggeven en weer opladen in kaart zouden brengen dan ziet onze energiemonitor eruit als een patroon van continue pieken en dalen. En dat de hele week, de hele maand en het hele jaar. De vraag dringt zich aan mij op of dit gezond voor je is en hoe lang je dit kunt volhouden.

Waar sta ik?
Beter of slimmer met onze energievoorraad omgaan zou kunnen betekenen dat we minder pieken en dalen hebben en dus de uitputter kunnen vermijden. Het directe gevolg zou kunnen zijn dat we meer vanuit continuïteit en balans werken en dat het resultaat hierdoor positief beïnvloed wordt. Met minder druk, beter presteren.

Is dat bereikbaar?
Het op niveau houden van ons ener-gieniveau vraagt in eerste instantie om helderheid waar onze energie uit bestaat. Waar de opbrengst zit. Waar wij energie van krijgen en waar wij energie aan verliezen. Simpelweg zouden we een eigen energie-meter moeten hebben.

Deze bestaat!

In mijn praktijk werk ik met een instrument die deze energie meet. Duidelijk en doel-gericht. Energy Drives® is een krachtig instrument wat jouw energieniveau helder in

kaart brengt. Het laat zien waar jij persoonlijk energie op verliest en waar jij energie van krijgt. Zodra je deze onderdelen ziet kun je con-creet keuzes maken die werkelijk effect hebben. Je kunt daardoor bewust kiezen waarvoor jij je energie inzet en waar je energieverlies kunt vermijden. En dit zowel persoonlijk- als werkgerelateerd.

Ik raad je aan een kijkje te nemen op je energiemeter en te ontdekken wat het je kan opleveren. Het kan leiden tot een positief effect op jouw leef- en werkstijl. En dat is meer dan winst.

Spectus Coaching
Personal Coaching & Bedrijfs Counselling
Annabellastraat 2
6515CH Nijmegen
www.spectuscoaching.nl

 

delen:

Vallei Business nummer 5 2018

» FOV
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by