Column A- Class Logistics / Loopbaancoach4u

Magazines | Vallei Business nummer 5 2018

Laat mij u maar even meenemen naar de wereld van het internationale transport. Vracht, pakjes, documenten over de weg, door de lucht, over het water, per spoor of combis van dit. Just-in-time en just-in-place zijn begrippen uit de vorige eeuw.

Nu gaat het om het leveren van toegevoegde waarde. Leveren van de behoefte van de klant. Leveren wanneer en waar de afnemer/koper/klant het wil. Graag met een goede informatiestroom zodat andere stakeholders of belanghebbenden intern/extern op de hoogte zijn. Retouren-minimalisatie. Het gaat om klantverwach-tingen. Het liefst overtref je die en lever je advies, gemak, ontzorgen, transparantie van processen en beschikbaarheid van data.

Capaciteitoptimalisatie blijft de interne sleutelrol voor de vervoerder. Daar moet het verdiend worden. Alles wordt al vervoerd en ieder land is al eens beleverd. Als je als vervoerder samen het zelfde vervoermiddel zoals een vliegtuig of boot naar Zuid-Afrika deelt, waar haal je dan nog je onderscheidend vermogen vandaan? Kan je van de verkoopmensen verwachten dat ze ook een declarantendiploma hebben?

Heeft uw personeel Toekomstperspectief?
Vorige week ze keken me aan en ik dacht we hoeven toch niet alles hetzelfde te doen? Men zei mij: Outplacement wordt altijd door één bureau aangeboden. Een recruiter en loopbaancoach zijn eigenlijk twee jobs in één. Waarom dacht ik? De loopbaancoach is er voor de ontwikkeling van mensen en biedt graag toekomst-perspectief passend bij de werknemer. De recruiter levert toch nieuwe mensen? Sterker nog: Zet eens op uw huidige perso-neelsbestand een loopbaancoach in.

Bent u als manager/werkgever/HR-functionaris proactief? Weet u hoe het met ieder personeelslid gaat, of en waarom er eventuele spanningen zijn? Kunnen de medewerkers meer of minder werk aan? Halen ze nog voldoening uit hun werk? Zowel die vijftiger of zestiger als die twintiger? Kies voor meer regie over het personeelsverloop. Kunt u specialisten meer specialist laten zijn? Geef die kans. Ruis uitbesteden aan lager opgeleiden? Denk aan subsidies in zake duurzame inzetbaarheid. Laat de verkoper bij de klanten zitten en adviseren op toegevoegde waarden. Ga voor een 9, geen 6.

Ton Put
A-Class Logistics & Loopbaancoach4u
aclasslogistics.nl & loopbaancoach4u.nl

 

delen:

Vallei Business nummer 5 2018

» FOV
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by