Lavelli Interieurontwerp: Een wachtruimte moet juist uitnodigend zijn

Magazines | Vallei Business nummer 5 2018

Interieurarchitect Laura Vellinga helpt ondernemers en praktijkhouders hun bedrijfsruimte te transformeren tot een plek die uitnodigend en inspirerend is om te werken en te verblijven.

Tekst: Simon de Wilde
Fotografie: Foto van Noort

Een paar stoelen in een kale ruimte met ongezellig licht. Dat is vaak hoe de wacht-ruimte bij een huisarts of tandarts is ingericht, zegt interieurarchitect Laura Vellinga van Lavelli Interieurontwerp. De onderneemster uit Veenendaal vindt dat een wachtruimte of ontmoetingsplek juist uitnodigend moet zijn. Deze ruimte is het visitekaartje voor je bedrijf en met een helder interieurconcept, fris kleurgebruik en een fijne sfeer, komen bezoekers er graag. Het is mijn missie om interieurs met een verhaal te ontwerpen.

Uitnodigende ruimte
Voor Alfa accountants ging Lavelli Interieurontwerp aan de slag voor hun vesti-ging in Zwolle en Meppel. De onderneemster nam in Meppel de zolder van een oud pand onder handen waar Alfa graag extra werkplekken in wilde hebben. Het eindre-sultaat is een uitnodigende ruimte waar het prettig werken en verblijven is. Zo zitten er een pantry met barretje in. In Zwolle nam Lavelli interieurontwerp het hele pand van Alfa onder handen. Waar het begon met het opfrissen van de entree en vergaderruimtes, werd het uiteindelijk een complete restyling. Doordat op de kantoren de archiefkasten eruit gaan door digitalisering, kwamen er saaie witte muren vrij. Deze wanden kregen nieuwe accentkleuren en ook de plantenbak-ken werden vervangen door mooie bakken speciaal op maat ontworpen. Het is een frisse en hippe omgeving die past bij deze onder-neming en die uitstraalt wie ze zijn. Door het kantoor als visitekaartje te gebruiken kun je tevens jong talent aan je binden.

Ondernemers helpen
Laura Vellinga begon in 2013 voor zichzelf en helpt sindsdien ondernemers en bedrijven met concepten voor het inrichten van wacht-ruimtes en ontmoetingsruimtes. Mijn kracht is dat ik zowel verbouwingen/nieuwbouw als restyling kan doen. Als interieurarchitect zoek ik naar de grote lijnen en zie dat er bijvoor-beeld een extra raam bij moet. Tegelijkertijd kijk ik met de blik van een stylist naar de details en geef ik advies over kleur, materiaal en meubels. Hiervoor heb ik heldere pakket-ten ontwikkeld, per fase, zoals: interieurcon-cept, interieurontwerp en interieuradvies. Zo kan ik klanten van begin tot eind helpen. Of het nu om een verbouwing, nieuwbouw of restyling gaat, tijdens het ontwerpen houd ik altijd rekening met hoe de gebruiker de ruimte ervaart.

Circulair
De onderneemster uit Veenendaal werkt regelmatig samen met collega (interieur)architecten. Een leuk voorbeeld is een volledig duurzaam en circulair ingericht pand. Daarnaast doet Laura Vellinga zelfstandig opdrachten voor klanten waarin ze altijd haar ondernemerschap, vakmanschap en creativiteit kwijt kan. Recent hielp ze een ondernemer met een plan voor een belevingscentrum. Hij zoekt investeerders voor de bouw van het pand en ik heb zijn idee gevisualiseerd met 3D visualisaties, moodboards en een uitgewerkt business canvas model.

Meedenken
Wat Lavelli interieurontwerp ook kan doen, is met ondernemers meekijken als zij willen uit-breiden of een ander pand zoeken. Door het uitwerken van bijvoorbeeld indelingsplannen, ontstaat een veel beter beeld van wat voor mogelijkheden een bedrijfsruimte heeft. De focus ligt in veel van mijn ontwerpen op het delen van faciliteiten, waardoor mensen samenkomen. Dit is een belangrijke trend waar veel ondernemers iets mee willen doen. En ik zorg ervoor dat die ruimte een echte beleving is voor de bezoekers en medewer-kers, zodat ze graag willen terugkomen.

www.lavelli.nl
06 44402435
Info@lavelli.nl

 

delen:

Vallei Business nummer 5 2018

» FOV
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by