De Boerenstee: Weg van de bewoonde wereld

Magazines | Vallei Business nummer 5 2018

Hemelsbreed zit je maar enkele kilometers bij de snelweg A12 vandaan, volstrekt in het midden van het land, maar gevoelsmatig bevind je je in een totaal andere wereld en laat je binnen tien minuten de hectiek achter je. Het landelijke leven is nog puur en oprecht bij De Boerenstee in Woudenberg, waar je de service à la carte kunt bepalen.

Tekst & fotografie: Aart van der Haagen

Bijna direct na het verlaten van de A12 bij de afslag Maarsbergen lijkt het alsof je aan een georganiseerde toerrit deelneemt als je door het fraaie landschap cirkelt, dat rustig en ongemerkt overgaat van de Utrechtse Heuvelrug in de Gelderse Vallei. De Boerenstee ligt aan een smalle weg omzoomd met bomen en doet zijn naam alle eer aan. Sinds 1913 runnen drie generaties van dezelfde familie hier een melkveebedrijf met momenteel negentig runderen. Allemaal nazaten van de koeien waarmee opa Van Ravenhorst ooit begon, nu ruim een eeuw geleden, vertelt Clara van Ravenhorst, getrouwd met de kleinzoon van de oprichter. Zoals veel bedrijven in de agrarische sector zocht de familie in de afgelopen decennia naar verbreding, om niet langer op één paard te wedden. In 2002 opende De Boerenstee als vergaderaccommodatie zijn deuren, vijf jaar later volgden op hetzelfde perceel De Liniedijk met zes Liniehutten (daarover verderop meer) alsmede de aankoop van Hofstede Hooybroeck, iets verderop aan de overkant van de weg.

Landelijke bedrijven
Van de sfeer van het archetypische vergader- en congrescentrum, met grote rechthoekige zalen en een centrale receptie vind je niets terug bij De Boerenstee. Hier dompel je je onder in het zuivere landleven en juist dat contrast met de zakelijke wereld van alledag trekt zoveel bedrijven naar deze locatie in Woudenberg, die zijn achtergrond niet verloochent, maar juist met trots uitdraagt. Landelijke banken, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, overheidsdiensten en daarnaast talloze kleinschaliger ondernemingen weten de weg naar deze even rurale als centrale accommodatie te vinden, vaak herhaaldelijk. Veel van onze klanten komen regelmatig terug en hun relaties begroeten we hier ook, vanuit mond-tot-mondreclame, zegt Van Ravenhorst. In deze rustige omgeving vullen ze hun tijd zeer efficiënt in, desgewenst afgewisseld met ontspanningsactiviteiten om de accu op te laden. Mogelijkheden genoeg, dankzij onze samenwerking met verschillende partners. Denk aan een wijnproeverij, een kookworkshop met streekproducten, mountainbiken, kanovaren, een excursie over de Grebbeliniedijk onder leiding van een gids of een verfrissende wandeling over het klompenpad maken en dan direct bij vertrek zomaar onze koeien tegenkomen, die van de wei naar de stal lopen.

Meerdaags verblijf
Niets moet en vrijwel alles mag. De Boerenstee drukt het anders uit: vergaderen à la carte. Afhankelijk van budget en wensen kun je hier service op maat laten verzorgen of alleen maar een ruimte huren en alles zelf regelen, ook voor een meerdaags verblijf, tot en met samen koken. Sommige klanten bestellen een mystery box met verrassingsingrediënten en gaan zelf of onder begeleiding van een kok aan de slag. Andere relaties willen zich vooral op hun zakelijke doelen concentreren en de catering uitbesteden aan ons. We zijn sterk in het leveren van ongemerkte service, met zo min mogelijk afleiding voor de gasten tijdens een bijeenkomst. Welke van de drie ruimten een bedrijf reserveert, hangt maar net af van de omvang van de groep en de gewenste sfeer. De Boerenstee, geschikt tot zestien personen en voorzien van vier slaapkamers, ademt het echte agrarische leven. Iets verder op hetzelfde terrein ligt De Liniedijk, ingericht op gebruik tot dertig personen en geflankeerd door zes unieke Liniehutten, die de indruk van slaapbunkers geven. Bedrijven die zich graag nadrukkelijk afzonderen kiezen veelal voor Hofstede Hooybroeck, met een capaciteit tot twintig personen en slaapmo-gelijkheden voor tien gasten. In alle gevallen maakt De Boerenstee graag een arrangement à la carte met een heldere offerte. Het is de moeite waard om deze bijzondere, inspi-rerende locatie in het midden van het land nader te ontdekken.

www.boerenstee.nl

delen:

Vallei Business nummer 5 2018

» FOV
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by